Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väsensskild


Kransen
vackert bunden

Över hans
mörklockiga
hår

Där
några strimmor
månljus har satt
sina tydliga spår

En tidlöst
vacker yngling
drömmande
vid forsens stup

En som inte är
som oss

Nej en som är
betydligt
mera djup

När det svartnar i
hans ögon

och han stämmer
sin fiol i moll

Så borde var och en
av oss tänka:
’”-Nu flyr jag åt
ett annat håll”

Men han spelar ju så
förunderligt vackert

Att de flesta av oss
väljer att glömma bort

Att den ynglingen
inte alls är av någon
människosort

Utan ett farligt väsen

Fastän han ju spelar
så vackert och verkar så
seriös

Kan han i djupet locka
var och varannan tös


















Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-24 17:34



Bookmark and Share


  ULJO
Näcken har fängslat och förfasat människan i långa tider.
2021-06-27

  Kungskobran VIP
Härlig dikt om den mytomspunna näcken.

Näcken med sin smäktande fela
ropar till flickan
kom hit så får du kela
jag lovar dig guld och gröna skogar
om du efter mig fogar
Lockropen klingar falskt till slut
flickan förstår att det är något lurt
2021-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Tack för det, K.
2021-06-24

  Koloristen
Mycket bra text och instämmer helt med Larz här.
2021-06-24

  Larz Gustafsson VIP
En bra bild på Satan.
Det är just sådan han är.
Uppträder exempelvis som spiritist. Utlovar "kontakt med de avlidnas andar" (vilket man inte KAN få).
Han kan komma som "nyandlig" och tala om "healing", som dock inte är något annat än en satanisk efterapning och som gör att man i samband med handpåläggningen får in oinbjudna gäster i form av demoner.
Ibland är han präst. Då kommer alla till himlen.
Det är INTE vad Bibeln säger.
Och ibland är han "Jehovas vittne". Då är det bara 144 000 som kommer dit.
Han använder sig av yoga, TM, Hare Krishna, katolicism med mera.
Allt i syfte att förföra.
Så i så måtto är Näcken en bra metafor.
2021-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP