Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag kan tycka mig ha gått den vägen så många gånger, till och från det där stället jag så ofta besöker. Men skulle jag verkligen kunna gå ed på om någonting i bilden eller på gåendet verkligen togs bort eller sattes dit? Minsta lilla förändring?


Det viktiga är nog inte...





...att få som 'skriva av sig', bli publicerad, utan konsten att få bara en läsare. Prova själv, det är som att försöka bli kund nummer 1011 i en större butik. Inte ens om de hade någon i dörren och 'klickade' fram vilka som passerade tröskeln, skulle den personen 'kunna gå ed på' att den människa verkligen gjorde sig till något annat än en presumtiv kund. Eftersom det går att gå in i en affär, se sig omkring och sedan verkligen köpa något, ens den minsta lilla sak, just den veckan och inte först nästa, om någonsin. Själv har jag lyckats få en text att bli läst minst två gånger, men aldrig bara en gång. Det är sådant där som kanske kan inträffa första timmen eller dagen, men förr eller senare är texten plötsligt läst 'inte alls' eller just två gånger. För att testa olika sakers möjligheter, har Eva ägnat en stor del av sitt liv till att studera hur mera verkligheten fungerar. Det görs ofta tester på 'litet av varje' i tillvaron. Till och med Dickens sägs att suttit minst två gånger på en samma stol, bara för att sedan kunna bestämma sig för om det kändes 'lika bra' andra gången. Eller möjligen 'lika illa'. Vad han kom fram till är dock ofta ännu höljt i dunkel och vem kan egentligen bestämma sig redan efter två gånger? Efter en gång kan jag förstå varför en bilägare köper en bil och fogar den till sin samling av skrothögar, blivande sådana, hemma på sin egen bakgård. Men efter andra gånger bör den personen ju redan ha fått en något annan upplevelse. Det sägs ju aldrig gå att upprepa första gången. Men går det ens att upprepa andra gången. Redan tredje gången gillt är det ju på tok för sent för såväl en 'första gång' och även en just 'andra gång'. Visst håller väl ett du med om den saken, säg? Du vill ha en mera som egen uppfattning om vad du i alla fall upplever som just bara själv. Kunde just tänka mig det.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-24 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP