Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I huvudet på en sexåring

Jag fick följa med morfar till kyrkogården
Tyckte att det var snällt av honom
att med hjälp av krattan och kannan
vattenkamma håret på sina döda föräldrar

Ljudade med möda
texten på gravstenarna
Tyckte att det var snällt av Gud
att formulera så många fina ord
och funderade på hur han fick in gravstenarna
i falsen på sin skrivmaskin

Spanade förgäves
i utkanten av kyrkogården
efter denna väldiga skrivmaskin
Hörde morfar säga för sig själv
att Gud är stor

Jag höll med honom




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-06-25 04:12



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Minns , när jag läser din fina text, min dotter, som när hon var 6år, sa; Mamma varför finns det ingen sten med mitt namn på - du vet ju att den som föds ska dö - när du födde mig, varför ordnade du inte då en sten, med mitt namn på? Jag vill ha en sten som väntar på mej!
2021-06-26

    Lena Staaf VIP
Barnets tankar så fint beskrivna!
2021-06-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett barndomsminne, berörs av innehållet i texten.
2021-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP