Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågorna dröjer kvar

 

I tider då allt brinner

står gråberget oberört

blickar över dårskap

 

längtan till vindens lekfullhet

blir alltmer uppenbar för gråberget

trots att den eviga tyngden håller kvar

 

måste glädje och sorg vara motsatser

eller kan de bli ett och samma

 

jag frågar å skogstjärnens djupa vägnar

tänker på hur näckrosens sköna blomma

kämpat för att stiga ur dess mörker

 

mörkret slukar åter tankar

vinden leker ännu lojt

inför vinterns kyla




Skapa | Skriva av Hopplös själ
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-27 13:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint! Speciellt delen med näckrosens blomma, med strävan upp från mörkret.
2021-07-12

  Lustverket VIP
Vacker!
Tänker på Frödings Gråbergssång...
Stå grå, stå grå, stå grå... osv.

Där har vi ju också en poet som gick från dur till moll, struntade mer och mer i den breda såväl som den smala massan.
2021-07-07

  Hopplös själ
Du har förmodligen helt rätt.
Jag kommer nog aldrig bli en folkkär poet.
:)
Eventuellt tilltalar jag en mycket liten skara som gillar mer av det mörka och dystra.
Har dock inga ambitioner att blidka den stora massan.
Iofs har jag inte några sådana intentioner i den lilla skaran heller.


2021-06-27

  Bengt H VIP
Texten går liksom som i kretslopp, men sluter sig kring det mörka i detta. Det kan vara svårt för en läsare att komma förbi detta. Så visst: dystert genial.
2021-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ