Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till K och sorgen


Vilande i myllan

Du är stilla och vit
en snödriva
på en sommaräng
kall och obefläckad

vilande i myllan
ditt hull är bröd
och bränsle

inga rösen
inga stensättningar
bara du och ditt namn
i en sarkofag
av jord och rötter

och ovan jord där tiden
ännu ringlar sig fram
som Jörmungandr
trots ditt frånfälle

faller himmelen

"Solen börjar svartna,
jord sänkes i havet,
från fästet falla
flammande stjärnor;
upp ångar imma,
och elden lågar"




Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-28 01:41



Bookmark and Share


  Domenico VIP
En utsökt vacker hyllning där den poetiska eddans anslag sätter formen.
2021-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP