Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Butiken som är en ordlek av 'Kuala Lumpur', existerar bara i novellens form, heter i texten 'Koala Lump ur'. Samt är en klädbutik, eftersom papper och kläder görs av lump, 'ur lump' blir 'Lump ur'. Koala är utrotningshotad.


Butik i novell





Novellen existerar bara i min egen fantasi och jag drömde i natt att jag skrev den.
Så vad skall den då handla om, om inte ett djur som lever i en speciell liten del av Australien?
Den eller det, lever i huvudsak av blad från Eukalyptus, EU är förkortningen av Europeiska Unionen.
Eukalyptus är en stil, en doft, essens, smak och så vidare av ett träd och produkter som sägs 'stamma' från det trädet.
Union Jack är ett smeknamn på brittiska samväldets flagga, du kan flagga för någonting du uppskattar.
Jack brukar saker från England få som smeknamn.
Företeelser där, som exempelvis 'han och hon-'saker. Jack o Jill. Badrum, handfat och annat som går i par.
Jack the ripper är en känd Jack, Jack och bönstjälken en annan.
Jack som namn är en sorts James och Jamie kommer även där ifrån.
När det handlar om ordlekar finns det en 'uppsjö' av exempel, namn på personer, saker, företeelser och så vidare.
Mina egna 'fakta' är ofta påhittade och tänkta, mera än faktiskt existerande.
Men ibland så finns de även i 'mera verkligheten', vilken egentligen är subjektiv. Eftersom vi var och en har vår egen uppfattning av den och kan tänkas 'bråka' om vad som tillhör det ena eller det andra.
Krig och stridigheter kan ha sitt ursprung ur sådana oenigheter.
Men egentligen är det inget att bråka om.
Alla och envar har sin egen uppfattning och ibland finns det gemensamheter mellan din och min uppfattning om just 'mera verkligheten', som alltså skiljer sig från jagets personliga och därför högst eget subjektiva verklighet.
Uppfattning om hur en flagga eller ros 'bör se ut', ha 'ursprungliga färger och nyanser'.
En del av dem är 'äkta' och andra är alltså varianter på.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2021-12-03 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP