Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhället är som en pyramid

 

 

Längst ner står bärarna
som med böjda nackar
knäar av den tunga bördan

högst upp sitter makten
och njuter av utsikten

när bärarna inte orkar mer
rämnar basen
och pyramiden faller




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-06-28 09:32



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Insiktsfullt och bra!
2021-07-09

  Peter G VIP
En träffsäker bild du målar upp och att samhället ser ut på det viset verkar inte lätt att ändra på; alltid är det några som ska tillskansa sig makt och rikedom på andras bekostnad....
2021-06-30

    ADI Nehlin
Precis så är det. Kloka ord!
2021-06-30

  Gunnel Eriksson VIP
Det som kan diskuteras är vilka
som faktiskt har makten.
En intressant dikt.
2021-06-30

  Solweig Jansson VIP
Så ser åtminstone både feodal- och industrisamhället ut och då och då så rämnar det ! Det finns ju bättre modeller . . .
2021-06-29

  Monica Lindgren
Ja, du har väl rätt i att det är alla de små människorna som på något sätt bär upp samhället vi lever i...
2021-06-29

  Lottie Ålhed VIP
Så sant skrivet ochvtänkt.
2021-06-29

    Lena Staaf VIP
Bärarna behöver uppvärderas! Utan dem faller samhället.
2021-06-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så är det! Och nu strider politiker om makten och slår varandra i huvudet med diverse invektiv.
2021-06-28

  överlevaren VIP
Ja orättvis belastning....
2021-06-28

  Maj-Lis VIP
Så kan man tycka at det är nu
2021-06-28

  Kajan VIP
”Upptill kamp..” tänker jag, samt även på en sång av Blå Tåget ”Den ena handen vet vad den andra gör” eller som den är mer känd som: ”Staten o Kapitalet”. Klarsynt om samhället.
2021-06-28

  Feliaxel VIP
Så sant det du skriver
Bra tolkning
2021-06-28

  Sparvögat VIP
Väl skrivet om samhällets hierarki…
2021-06-28

  Niliboy
Staten å kapitalet håller varann om ryggen till förfång för småfolket! Det är så sant så!
2021-06-28

  Blomma-Stjärna VIP
Sant och dessutom nedskrivet i en vacker form
- när ska vi förstå och dra konsekvenserna av bärarnas betydelse? De ska betalas och behandlas för vad de är värda - d.v.s. de som sitter högst får dela med sig!
2021-06-28

  ULJO
Så var det när monumentet byggdes
2021-06-28

  limerick
En pyramidal sanning!
2021-06-28

  Susen VIP
Ja precis så! Hur ska bäraren orka?
2021-06-28

  Öknens Ros VIP
Grundbulten i samhället är alla de som håller det uppe, utan det rämnar hela samhället.
2021-06-28

  Maria Sundelin VIP
Precis så är det och då blir de i toppen förvånade
Kramar
2021-06-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så går det till
tung börda en
del får skörda
utan att en del
ens blir rörda,
men då kan det
bli som i USA
vid fall, kan de ej
säga att de var
bakom ljuset förda
de har ju varit med
om att fördelar
innan skörda...
2021-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP