Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varats yttersta tillit.


Säkerhet


Jag bad att himlen skulle öppnas.
Du erkände, du bad världen
om horder av getingar,
som stack oss utanpå- och inuti.
Bara snöfall kan göra kampanjer
av sådant massivt slag.
De samlas och pressar sig
mot våra röster.
Inåt och utåt, surrande hot,
stormar av nattlångt svärmeri.
Vi bad försiktigt, men med kraft: Strid!
Sedan kom motvinden.
Och i morse var jag inte säker på
vad som var kvar.
Det tar några veckor att veta det.
Vi satt så stilla och lyssnade till
styva ledare av nederlag och hopp.
Eventuella säkerheter
kommer långsamt
att skaka loss från oss,
så vi förbereder oss på att flytta.
Äntligen, går du - och verkar hel nog.
Så jag går - tillräckligt hel, jag också.
Bara här på vägen ser vi nu
en perfekt grafitfågel, pressad i snön.
Hennes öppna öga
reflekterar himmelsvitt.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-28 13:43



Bookmark and Share


  mare VIP
Poetiska rader
som berör

2021-06-30

  A. S.
Mycket fint om säkerhet, och tålamod.
2021-06-29

    Sefarge VIP
Denna dikt ger så mycket.
Öppnar upp-utan att stänga
Bravo-och tack!
2021-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen