Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens sanning



Om sanningen finns
mellan raderna
liknar den ändå en vit lögn,
svår att se bland svarta staplar

med slående likhet
med likblek förställning,
en föreställning för publik,
där papperstigern blir presslagd
mellan sagt och osagt

eller struntpratet gestaltat
som försiktig pressetik,
och så förstås politiken ofta
i praktiken en promenad
bland och över lik.

Därpå kasseras och komposteras allt
att sen likartat kommenteras
i nästa blad nästa dag.

Hur överlever sanningen -
Bara i åminne,
kanske bland skrifterna
i något arkiv
eller helt privat
i ett skarpslipat sinne
för kvalitet
och verklighet.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-28 14:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och reflekterad över, har något att ge envar läsare, som var upplevelse bör kunna stå för sig.
2021-07-05

  Gunnel Eriksson VIP
Sanningen skiftar med betraktaren
har vi fått lära oss - nu mer än någonsin.
Vacker dikt i synnerhet ordet "åminne".
2021-06-30

  Solweig Jansson VIP
Minns att fredsforskaren Agrell sa vid något tillfälle att krigets första offer är sanningen och i våra tider av fake news och politiker som glider på gränsen till öppen lögn - vem i hela världen ska man lita på ?!
2021-06-29

  Solweig Jansson VIP
Hur överlever sanningen - en brännande aktuell fråga - väldigt elegant och fint rimmat !
2021-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP