Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flottarminnesbagatell

 

 

Fördämningen brast

en strid ström av tårar för

den tid som har flytt

flottaren blickar ut mot

älven minns hur han en gång

 

balanserade

på timmerstockarna som

blev patronens hus

är nu konstsalong för de

nyrika med kapital

 

som de tjänat på

timmer från ett skogrikt land

mannen vid älven

höjer en skål för alla

de som aldrig flöt i land

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-29 12:06



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Fin, sorglig!
2021-06-30

  Monica Lindgren
Mycket fin samhällskritisk dikt, som samtidigt är lite nostalgisk!
2021-06-30

  Larz Gustafsson VIP
"Fördämningen brast
och vatten strömmar in"
(Di Leva)
2021-06-29

  lodjuret/seglare VIP
Jag gillar särskilt sista raden 'de som aldrig flöt iland'. Det är ju inte bara under Sandra's världkrig som fartyg sjönk, utan den marina historien sträcker ut sin hand på många sätt och en del historier vet ju inte ens att berättas men å andra sidan finns det ju böcker som exempelvis Havets hjältar eller Klittper som är en trilogi av fristående berättelser... Du skriver då verkligen som en läsare förtjänar att läsa en eller annans text...
2021-06-29

    Sefarge VIP
I denna ärbara dikt
Vilar inte timmerstocken
Glömd! Toppitopp!
;)
2021-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP