Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Önskan

Jag önskar jag var ett träd
där vinden kan viska
mitt namn i natten
och smeka himlen den blå
ett träd med knotig stam
som världen vill krama
ett prasslande bladverk
som alla kan förstå

Jag önskar jag var en fluga
som sitter på väggen
och kan höra skitsnacket
ingen annan vill höra
en fluga som lätt kan flyga
när det är besvärligt
hitta rätta reträttvägen
så ingen kan mig röra

Jag önska jag var vågorna
som sköljer in mot land
näringen för grödorna
livets underbara vatten
en våg från regndroppar
fallna från himmelen
kärleken vid strandkanten
för älskande om natten

Jag önska jag var konvaljen
med rötterna i myllan
skogens ljuvligaste skönhet
det vackraste du sett
konvaljen för budskapet
om trofast kärlek
och äktenskapets symbolik
i en fager brudbukett

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-06-30 07:07



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Nääää...men så fint:-) Fick just en tår i ögonvrån ;-)
2021-09-02

  Lars Hedlin
Att rota sig i moder jord som ett träd
2021-09-02

  Eva Helene VIP
Att få drömma sig bort en stund och krypa ur sitt ego som här. Fint!
2021-07-09

    Steff...
fin
2021-07-02

  soligajag_1 VIP
Det är bland det vackraste du förmedlat !! Dina ord gick rakt in i hjärte trakten!!
Bokmärker denna !!

Njuter fortfarande , , , BRA!!!
2021-07-01

  Åse Tropp VIP
Vackert!
2021-07-01

  överlevaren VIP
Fin text om att önska sig....
2021-06-30

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om att önska sig bort från livets smärta och förtretligheter. Kanske trädet har ett bättre liv men förmodligen tråkigare?
2021-06-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressanta önskningar med fina budskap om liv och natur.
2021-06-30

  aol
Så fagert vackert skaldat vännen just att vara en del av alltet
2021-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade önskningar, var och en med sitt budskap!
2021-06-30

  Feliaxel VIP
Många önskningar där
2021-06-30

  Öknens Ros VIP
Att vara en del av naturen, en önskan som fascinerar.
2021-06-30

  Maria Sundelin VIP
Ibland önskar man sig bort om så bara för en stund
2021-06-30

  Kungskobran VIP
Så fint, gillar
2021-06-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO