Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Till toner av Chopin

Vi satt vid lägerelden
ett stenkast från havet
du tog fram gitarren
och spelade livets sång
jag var bara femton
klädd i blommigt linne
inget fick hindra oss
kvällen skulle bli lång

Vi gick till stranden
glasskiosken var stängd
du krossade en ruta
och la pengar på bordet
något förde oss samman
tror att det var havet
vi skrev i gästboken
och viskade kärleksordet

Vi väckte gryningen
med ännu några ackord
hörde fiskmåsarna
och kände doften av lin
till tonerna av Chopin
dansade morgonvinden
du var klädd i naturen
vår kärlek kändes fin

Vi gick på stenarna
som levt miljontals år
satte oss på klippan
alldeles invid land
såg båten i fjärran
och ville låsa tiden
vi räknade vågorna
du kramade min hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 259 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-06 07:17



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Låst tid - precis så!

2021-09-08

  bibbi ahrnstedt
Underbart, vackert
2021-09-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ti vår hage stil
L juv text med feel
J a Du har på känn
O m ord och love den...
2021-09-07

  Eva Langrath VIP
Stämningsfulla ord.
2021-09-07

  soligajag_1 VIP
Sån vacker poesi om den ljuva ungdomskärleken som för alltid lever kvar i hjärtat!
2021-09-07

    Lena Staaf VIP
Romaniskt och stämningsfullt!
2021-09-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar tillbakablick om tonårskärleken, den skimrande sensuella, som för alltid finns kvar i minnet.
2021-09-06

  Kungskobran VIP
Fint härligt sensuellt
2021-09-06

  AiA Maria den fria


Vacker bild !
2021-09-06

  AiA Maria den fria

Härligt!

”Du var klädd i naturen” -underbart!

Tack!
2021-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade minnen av kärlek i tonårstiden.
2021-09-06

  Lottie Ålhed VIP
Gillar dikten mycket. Stämmer fint med titeln En dikt som vävs ihop av fina slutrader.
2021-09-06

  Feliaxel VIP
Vackert som en solig sommardag
2021-09-06

  Öknens Ros VIP
Ung kärlek när den är som vackrast.
2021-09-06

  Maria Sundelin VIP
Fina minnen i denna
2021-09-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO