Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden vinner på poäng


Naggad i kanten
Kringränd
Ådrad

Timmarnas sega hinnor
är grumliga
i gamlingarnas syner;
solen fadd
långt inne i vaga kroppar

Akterut sjunker världarna
bortom Orion

Vi stävar ingenvart
i krabb sjö,
i aritmetik och fåfänga,
långsinta i våra nödlägen

Ordvitsarna
får religionerna på fall,
urinen tränger sig fram,
fekalierna fyller bergrum
avsedda för högaktivt avfall
och Jahve skäms för sina tilltag

Numismatikerna singlar slant
i guldmyntfotsmimikry
av grönsångarna

Insekterismen får klä skott
för spindlarnas ludendrejeri

Ejakulationerna vid Eyjafjallajökull
står som fontäner
ur liggunderlagen

Politbyråerna står tätt mot väggarna,
fulla med sexiga underkläder

Tvivlarna vallas genom brottsstatistiken

Norrland står och faller,
lever på dispens

Alla tyr sig, kramas,
ligger tätt,
men det båtar föga;
kropparna stelnar i sina omfamningar,
pompejilika i sina dödsögonblick

Det kärleksfulla famnandet
står i maskopi med strypning
och kvävning,
som avlidandets viktigaste jordmån

Dödarna växer i själva trösten
och övermannar

Liven slits av
som uttjänta plåsterlappar
och dumpas i riskavfallet

Man kan stå i utkanten
på ormlängds avstånd,
och tiga;
ändå grabbas det tag,
skärs upp,
slamsas
och glöms,
vare sig det gäller dyngbaggen,
dig,
eller harkranken

Lösguden vankar

Den sportsliga chansen
hänger i ett rep
uppe på kallvinden

Notarius Publicus rynkar pannan,
höjer pennan,
utkiken står högst upp
i pestskeppets febrigg

Men säg mig;
kan du matcha dansen i köket,
när vi välver oss
om varandra
med utsträckta armar
efter ägg, efter havredryck,
med en tom förpackning
till soporna,
med rester till komposten,
drar en klingande kastrull
ur ett skåp
i balans och rörelse
på mekanikens
och de fysikaliska lagarnas spjutspets
i en dans
som platsat på Kungliga Balettakademien

Kanske svävar Universums hjärta där,
i köksdansen
i huset på pinnmokullen
i Norrbotten?

Men att växa upp i sin tid
är en begränsning
Man borde växa upp i alla tider,
om så bara för att få en överblick

Och nu de senaste abortnyheterna:

Under det gångna dygnet
avrättades 53 personer
i Sverige,
i enlighet med den reverserade
läkareden

De avrättade personerna kunde hetat
Olle / Lisa / Nicole / Ahmed / Percy / June / Barbro / Timo / Rolf / Gunvor / Brita / Leslie / Bob / Anna / Beatrice / Kenneth / Wanda / Harry / Sigge / Jenny / Sol-Britt / Leif / Juan / Sirkka / Tsegay / Petri / Petra / Ingvor / Sune / Thomas / Tammy / Alice / Isabell / Randolph / Ture / Twiggy / Kerstin / Carla / Karl / Viktor / Arla / Benny / Helge / Helga / Hildur / Tor / Tora / Izzi / Torkel / Sigurd / Anne / Werner /

Som bäst kan mitt liv vara ett förord,
men acceptabelt är också ett efterord
på högst sju ord,
som ska kunna reciteras
i en humlas förbiflykt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 89 gånger
Publicerad 2021-06-30 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP