Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kort text om åtrå


vad är din önskan

Så vad är det som det handlar om ?
En saknad som finns där, och något som du kanske kände i ett tidigare liv
Något som gått förlorat med de år som kommit och gått
Allt det som du försökt kompensera för
Och har du aldrig varit säkrare än nu
Så vad handlar det då om
Din önskan, hur ser den ut?


Att åtrå något är att ha en önskan om något som man inte har
Så vad har du för önskan om något som du inte har?
Och vem har försökt att tillgodose dina önskningar ii dag
Vem frågar dig om vad du bär för önskningar kring det du saknar i ditt liv i dag


Och jag kan höra i din röst att det finns en smärta, en ilsk och en sorg
Och har inte du set åren komma och gå
Och har du inte också älskat
Som om du inte visste allt om passion
Och ändå har du inte ord för den önskan av en saknad kring något som du inte har i dit liv

Så har vi styrkan att nå en insikt för att förändra vår tankemönster, klarar vi av att vara nytänkande
Och har vi inte alla ett behov av att få ge oss ut i det okända.
Svaret i frågan på vad man önskar sig som man inte har var oväntat
Och när man väl fångar in svaret och tvingar känslan att klä på sig en dräkt av ord hör man
Och då man väl hört svaret eka inom sig tystnar det aldrig, aldrig aldrig
Så vem kan höra din önskan om det som du inte har
Så vem kan tillgodose den önskan om något som du inte har i dit liv?

Att åtrå är att ha en önskan om något som du inte har
Och vet du vad du önskar, kan du formulera det i ord
Berätta jag lyssnar mer än gärna


Som om jag inte visste att alla kyssarna som du gav mig var magiska och aldrig skulle kunna ersättas av någon annans kyssar
Som om jag inte visste att smaken av dig i gryningen var en himmel som aldrig skulle kunna erbjudas av någon annan ä dig
Som om inte jag också bär en önskan om något som inte finns i mitt liv
Som om jag inte också åtrår och jag vet hur den känslan känns
Och jag vet var och när jag kände att alt fanns där
Och så nu denna önskan efter något som jag inte längre har i mitt liv
Det är du som saknas mig
De är det som är du, allt det där, ditt hår som fångar mig, ditt skratt som smittar mig och så smaken av dig som dränker mig

Så har jag inte jagat efter dig genom nätterna
Så har du inte varit där, har du inte lockat fram något
Och har jag inte tänkt på det
Att få ha dig, att få känna dig, få smaka dig
Det är en önskan om något som jag inte har i mitt liv






Prosa av PPQ
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-01 03:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ