Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


En tisdag morgon

Bäckens jämna sorl
letar sig in genom myggfönstret
som musik
uppfattas av bara ett öra

Näckrosorna har vaknat
reser sig med gul blomma
i vattnet hörs en plupp
ringar sprids till stora cirklar

Talmannen startar snart
dagens samtalsrunda
vi väntar på eftermiddagens
pressträff

Vattnet ligger spegelblankt
fågeltystnad råder
på avstånd
biltrafik

En spindel
har vävt ett nät
mellan bastuns
verandastolpar
ett nät som väntar
på sin fångst

 ©Eva Hedlund fd Langrath 29 juni 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-02 18:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fantastiskt fint har du fångat denna tisdagsmorgon! Både det som sker i naturen omkring dig (verkar vackert, nordligt?) och det som sker i människosfären!
2021-08-08

  M.A.J.R
Politik kaoset råder men man finna ro i att skåda den lugna naturen.

Fint förmedlat! Jag ser det du ser, genom dina ord.
2021-07-03

  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder med dina ord, väl värd en gyllene ram.
2021-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP