Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Förflyttningar

Nätternas ljus
inbjuder till vakenhet
boksidorna vänds

Blommor plockas
binds till buketter
sätts i vaser
på gravar

Ett lågmält samtal
med föräldrar som
återförenats efter
många år

Stilla samtal
vid den mossiga stenen
hos barnet
som aldrig blev tre

 Går ett sista varv
vattnet krusat sig
nedanför slänten
med krolliljor
tar synbilden med tillbaka

Idag vaknar jag
till hammarslag
en grundplatta gjuts
på andra sidan spåret
ett torg har stensatts
och kantats med träd

Utsikten förändrad
sondering pågår
om väg framåt för landet
luften ljummen
smittläget  lågt

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-02 18:06



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Du tar oss i handen för en stilla vandring genom tillvaron, så lik just krolliljor. Vindlande krokigt många gånger. En dikt i kontemplation, i lagom tempo som den mäktiga älvens flöde. Tack Eva!
2021-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP