Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson. Egen bild


Portobello Road 2

 

dubbeldäckarnas
explosivitet
vespamopparnas
smidiga knyck

pulsen, beatet,
modet, mottot
Swingin' London

utmed Portobello Road
där hotpants och kjolar
av Mary Quant
trängs bland marknadsfynd

strömmar Procul Harums
A Whiter Shade of Pale
från en grön resegrammofon

en gång silvrigt
nu glömt peacesmycke
längtansdrömmer

till Don Partridges
enmansorkester
med trumma på ryggen
snärtspel på gitarr
på Carnaby street

där mods och musiker
med cirklar på mustigt
färgade skjortor
sammanstrålar

på dessa gator
slår nu vår
puls i samma takt
som då




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-03 13:01



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härligt flyt i promenaden !
2021-07-08

  Den filosofiske poeten VIP
Och ölen på pubar skummar över Carnaby street :-)
2021-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Eller "White Man In Hammersmith Palais", så kommer vi bort från hippieeran.
2021-07-03

    Lena Staaf VIP
Här känner man verkligen stadens puls!
2021-07-03
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP