Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som vill ta fram känslan som avspeglas i samhället den många bär på den som skapar så mycket mänskligt lidande i ett rätt-samhälle som "jagar" människorna till ock med ända in i riksdagen finns den.


Vi bär alla med oss skuld.

Jag är inte bättre än någon annan och jag gör fel
så ofta att jag är konstant ledsen över det, förlåt.

Det bästa som är då kunna säga att förlåtelsen
finns efter att jag känt hur fel jag gjort och sett
den rättelsen som i förlåtelsen, förmildrar det.

Att jag också blivit utsatt, för de som gjort fel
betyder att jag ser deras förlåtelse som de får
och är det inte i mötet som samförståndet är?

Så krånglig text
jag ville bara få fram att
när någon ser mig göra fel
är den personen vittne till det
jag blir ju tillsagd av den personen
känner en stark ångest för det jag gjort
en fruktansvärd skuldkänsla, är jag en skurk
ska polisen och rätten ta mig nu eller är jag fri
alla kan begå fel, alla kan bli skyldiga alla är fria
vi förlåter varandras misstag i ett riktigt samhälle
förstå min ångest för jag cyklade lite på gångbanan
de bygger och satt staket mitt i gatan visste inte hur
jag skulle cykla men inget hände, jag blev tillsagd där
kommer jag få fängelse nu när jag erkänt mitt brott här
ångest klumpen i min kropp känns så stark och förgörande

Är detta en sjukdom?

Därför önskar jag så stark att min egen arbetsträning
"Den nya stationen" ska bli verklighet där blir man ej
dömd, där blir man förlåten och lyssnad på befrielsen

Är detta lösningen?

Känns allt mycket lättare efter att ha varit där?

Så startar vi upp detta projekt
att vi alla gör både rätt och fel

Vi förlåter varandra och samhället sparar pengar
detta leder till mer projekt pengar i form av vad?

Kostnadseffektivitet..

Så kom då det nya ordet fram
ett ord där tiden hittat stillhet










Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2021-07-03 14:22



Bookmark and Share


  Koloristen
Bikten och avlösningen är en oas i denna dystra vildmark.
2021-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP