Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Morgon på en balkong

En ensam fågel sjunger
jag frågar mitt själv
vad det behöver idag
lätt vind i varm skugga

Av nio nya ord
klarar jag sju
läser en fråga
"Styr tanken språket
eller språket tanken "

Två gröna tomater
väntar på färg
en ensam servett
letar en utgång
från en balkong

Infångas snabbt

Världar korsas
sammanblandas med minnen
när bladen rör sig i vinden

Den ensamma fågeln
fortsätter sin sång
jag läser om en häktad
sjuttonåring

Ett flygplan passerar
på låg höjd
ljummen vind snurrar
runt om mig
på balkongens skuggsida

© Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-03 18:37



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Tack för ditt snap shot ur vardagens stilla, rika liv.
2021-07-04

  Monica Lindgren
Som en impressionistisk tavla. Fantastiskt foto.
2021-07-04

  Annie b'larsson VIP
Så fin balkong du har. Det är nästan så man glömmer vad du skriver.

Undrar om det är han? Den häktade 17-åringen. Det är så hemskt.


2021-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP