Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimövning


DIGITAL DIKTATUR

Jag fattar inte mycket,
det har jag ju förstått.
Det digitala trycket
har krympt mitt kunskapsmått.
Det område jag fattar
är av ett annat slag
än robotar och rattar
som gäckar mig i dag.

Mig tröstar desto mera
den analoga vikt,
jag lärt mig att hantera
i verklighet och dikt,
där konsten och kulturen
och handens konkretion
är mera lik naturen
än datorns abstraktion.

Mitt artificiella
och digitala vett
har inte börjat gälla
än, analogiskt sett,
och blivit ettor, nollor
i räkningens maskin
med digitala fållor,
enligt analogin.

Så, fast jag är besviken
på vetskapen jag har
om all elektroniken,
så har jag kunskap kvar
om livets gång och blandning,
om människans natur
och klarar så min andning
i datorns diktatur.
















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-06 20:45



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/OQR6zO/drommen-om-att-kunna-overvaka-vem-som-helst

2021-07-07

  Koloristen
Teknokratur, högt över våra huvuden. Alienerad mänsklighet.
2021-07-07

    Steff...
Ja du slänger dig ju med termer ingen förstå så så ur tid är du ju inte då?
2021-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP