Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk stafettskrivning med en handfull härinne. Mickaela gav mig orden "seglade, sammet, bli". I vanlig ordning lagt till 18 så blir 21. Under min vackraste Visby-vistelse utspelade sig denna spin-off-scen, utan att blinka - vore nog värre för somliga?!


Svindlande Besökare (stafett 8)

 

 

 

superfeta spindlar

uppsökte fuktiga hotellrummet

nerifrån snårskogens murspringor ;

skulle snabbt bli

mjuksomrig sammet

under hårdhänt joggingsko ;

seglade adjö

genom toalettrör

osaliggjorda

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-05 00:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Snyggt författat. Jaa sspindlar kan vara ett gissel. vi har haft två stora, svarta i sovrummet. Blä!

Kul att ni är några som leker med ord och författar. Tycker om ditt ord, osaliggjorda. Går att tyda på många sätt. Snyggt!

Ser ju nu att du varit till Visby. En fantastiskt fin stad.
2021-07-06

  TrollTörnTrappan VIP
"osaliggjorda" var först en ordlek med "oskadliggjorda", men kändes snart som ett eget ord i gravallvarlig tyngd.

Jodå, sannerligen tragikomisk!! Även visans "spolar spindeln bort" är ju en funktionell parallell. Och på 80-talet i Toffelhjältarna [förgångaren till Solstollarna] så placerade städerskan Amalia [Per Dunsö] ut spindelnät, i varje hotellrum på slottet, i tron att gästerna skulle uppskatta stämningen bättre så.

Googlade förvisso att spindlar är totalt ofarliga för vår hälsa; dessutom befriar de bostaden från allsköns oönskade insekter, Nå, i praktiken är det inget resonemang vi kan omhulda i sovrummet - på sin höjd i källaren eller uti trägårn. Instinktiv avsmak mot krypande åttabeningar, sitter för djupt i oss, sedan tidevarv när det fanns mer skäl att frukta dem.

Skulle dock kunna slå mig till ro med en spindel i samma rum - sålänge som jag lyckas tänka på annat.... t.ex. de åtta partiernas kamp om hur man får spindelnätet att hänga ihop. Spännande tolkning, tack, men politik glömde jag väga in i denna läckerbit.

2021-07-05

    Lena Söderkvist VIP
Litet vemodig allt. Men också - vad gör man, man kan inte ha jättespindlar, eller spindlar över huvud taget inomhus. Dikten skulle kunna tolkas som en allegori förstås, t. ex. över det politiska kaoset. Till slut blir det ordning, när problemet har spolats ned.
2021-07-05

    ej medlem längre
Gillar dikten! Den är lite tragikomisk.
2021-07-05

  Nanna X
Oj oj, celebert sammetsbesök...men kanske inte så välkommet. Osaliggjorda var ett fint ord, fast sorgligt.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP