Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta lärdom av historien

Vi lever i ett ständigt nu
avklippt från historien
allt tycks uppfinnas på nytt

Tar del av nyheter i media bruset
just nu lyfts betydelsen av samverkan
relationens betydelse
vikten av förebyggande arbete
oavsett samhällsområde

Under mitt 40-åriga yrkesliv har detta
varit återkommande teman
mantran
som upprepas gång på gång

Men, tappas ständigt bort
eftersom ekonomin styr

I det sammanhanget
finns inte utrymme
för att hålla i och hålla ut
budgeten måste hållas

I quick fixens tidevarv
finns inte utrymme
för att ta lärdom av historien





Fri vers av AA VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-05 01:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alltså är man dömda att återupprepa den.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP