Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det mörknar vid horisonten

Det mörknar vid horisonten
hårda tag och rättning i ledet
är det som gäller

Bakom retoriken
tappas människovärdet bort

Public service ockuperas
för att bli enkelheten språkrör

Biblioteken rensas
ordpoliser utses

Kulturen hänger på en skör tråd

Yttrandefriheten blir ett minne blott

Samhället som vi idag tar för givet
dyker upp i en annan skepnad




Fri vers av AA VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-05 01:22



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Anar SD:s inflytande bakom detta. Den utmärkta kulturchefen i vår kommun avgick på grund av att den SD-ledda kommunen ville bestämma vilken konst som skulle hänga i officiella utrymmen!
2021-07-30

  Larz Gustafsson VIP
Vad menar du med att biblioteken rensas?
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP