Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt brinner


Som ofta när man finner en strof
glömmer man att skriva ner den

Man glömmer också gårdagen

Ser bara dagen, nuet

Gårdagens övertankar
ligger som livbojar och guppar
på havets vågor

Jag är förbryllad
över något som bara är en chimär

Jag bygger inga luftslott utav
oroliga tankstrofer
men tänker mig att jag ser

Framtiden

Gårdagens stunder
har brunnit upp

Allt brinner, även betong

När jag finner mig själv igen
efter nattens dröm
har jag klättrat

En ny platå ger en ny vy

I dalen ser jag spår
av bränder

från igår










Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-05 10:06



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Carpe diem, känns det som att du vill säga. Gillar särskilt det treradiga stycket närmast slutet, när du beskriver att du klättrar. Precis så kan det kännas efter en dröm. Sedan kommer du med en följande rad som ger meningen en stillsam briljans. Det är en fantastisk dikt, med innehåll.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP