Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegel

Spegel spegel på väggen där,
hur kunde allt bli så fasligt rysligt här?
Säg varför försvann livet jag fick,
varför tog du mitt allt, låste dörren och gick?
Mitt liv var så vackert, mitt liv var mitt allt
Nu är allt över, nu blåser det kallt.

Jag orkar inte skrika, jag ligger tyst här,
se vem jag blivit, se vem jag är.
Hur mycket jag bönar, hur mycket jag ber,
så är sjukdom och svärta allt jag känner och ser.
Nu finns inget kvar, inget av mig finns längre här,
det är någon annan, inte jag som ligger där.

Spegel min fiende, du är så sträng,
varför är jag bunden med rep vid min säng?
Kommer en gryning, kommer ett ljus,
eller är jag för alltid fånge i mitt hus?
Du där på väggen, kan du svara så säg,
finns det en frihet, finns den för mig?




Bunden vers av Alekpalek
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-05 21:33



Bookmark and Share


  Susen VIP
Starka ord som griper tag om mitt hjärta. Bra skrivet
2021-07-06

  AndLou VIP
Dina ord drabbar mig med en sådan styrka, de berör mitt inre! Tack, bra där!
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Alekpalek
Alekpalek