Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Substantivistiskt adverberi med anatema

Svep mig
i gårdagens kroppsuppfattning

Låt myggbetten sjunga vid brunnen,
blodiga, brunstiga,
klängande på tidens utsida
i kliande oeftergivlighet
när sinnets mulnande
fyller frontalloberna med skygge
och åren lutar utåt
i kurvorna

Skallbensgamelanen värker gräll
på migränaurans rand;
självet spöklikt
i helg och söcken,
förmodandena snubblande på varandra
i fumlande formeringar,
räddhågade
i nu-eller-aldrigarnas djuprepelleringar
i det omedvetnas Murakamibrunnar,
jaget tisslande
i dimmor och drömmar,
skallbegånget
i självklarhetens rim och reson,
doppat
i slumpandets banglande och deshande,
virat i växtfärgningens butiksbatik,
sjuttiotalssordinerat
i vuxna minnesfragment,
tärande på liv och död
djupt i minnesluckornas djuphavsgravar,
vimlande av förbjudna tankar
och uppfläkta tabun,

du själv en saktfärdig sistdagling,
söndrad och härskad,
nasttskärrad, dagdrogad,
utanpåliggande och underförstådd;
en vedervärd otygling
i sommarsammetens veck,
i varnagelns vinklar och vrår,
utan resehandlingar vid smärtgränsen,

däven i din idiomatiska identitet,
idiosynkratisk, idiopatipositiv,
barnaggad, bortsedd,
berövad, bergspredikad;

lämnad
mellan synnerlig och sannerlig,
utborstad och avvärjd,
hörselkåpad i tomtunneklangen,
crew-cuttad, käpprakad
ner i bisarra bevekelsegrunders bortgångar,
både för- och eftervirrad;

någotsånärs egennyttade kompromisskommissionär
när de torrfnöskade begravningstanternas nålsögon flockades
runt ett par sextiotalssomrar

men de djävla kärringarna
är sedan länge själva präktigt avlidna:
omakade nyköpingsharpyor,
för evigt oknullade, blåkullade i tomme
i sina lustrosor,
sandspydda i lösjorden,
lösmaskade,
lusmat i Swedenborgs och Dantes
samtliga helveten,
nerspydda i Jahves jissesjävlor

Må Erinyerna förse dem med utsökta plågor
Må de hackas och malas för evigt
i Hades horribla huvaligar, ha de'!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-06 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP