Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRKARBETE - tanka

Skrynkelrynkiga

vaknar armar till ny dag

att orka orka

smärtan sitter på sängkant

haltar sakta till plikten




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-06 17:51



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Åh, den här känns! Ser någon framför mig som gör mycket för andra, outtröttligt … <3 Så väl valda detaljer, mycket bra skrivet.
2021-07-08

  Niliboy
Ja, kampen är andlös å krämporna både livar å dämpar!
2021-07-07

  Briza media
så tjusigt och innehållsrikt! Mycket fint.
2021-07-07

  Kajan VIP
Den här dikten tycker jag verkligen om, den förmedlar så mycket för många att känna igen sig i, och avslutningsraderna briljerar.
2021-07-07

  Susen VIP
När kroppen strejkar och huvudet vill
Fint skildrat
2021-07-06

  Öknens Ros VIP
När kroppen säger stopp
Det gör ont i ens kropp
Ändå måste man orka
Måste orka torka
Hinna med att damma
Nä, det gör detsamma
2021-07-06

  Boel Lindell
En välskriven och tänkvärd tanka om att bli äldre och uthärda sina krämpor. De där orden "orka orka" säger allt. Ibland är det faktiskt bättre att säga ifrån att nu orkar jag inte mer!
2021-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP