Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppetossor

Det kan vara svårt att förstå
svårt att inse vad man orkar med
när man består av alla åldrar
och ibland kan välja
på ung eller gammal

för en utmaning
som att föra bort
ett getingbo
gör vi oss beredda
med regnkappa
och munskydd
och hinkar med skållhett vatten
och vi skurar
stenar och krukor
och forslar bort gammal bråte

sedan lägger jag mig i badkaret
och gråter -
jag pendlar mellan chock
och lättnad

så har vi de här
överdådiga smultrondagarna
då vi leker kull med barnbarnet
gungeligung
och stå på huvud

andra dagar orkar vi inte något
tror vi ska dö
och talar om att
vi borde ha införskaffat
en dubbelkista

skönt skippa diagnoser
och plågsamma prov
och slippa få covid
på köpet
säger vi oss
ja, det är bra att dö nu
vi är mätta på livet

och vi talar om fotoalbumen
som ersätter oss som minne...

fast en dag
går vi upp
och dukar
på altan

ost, päron och oliver
och vin i karaff

och under vår markis
lapar vi lagom silad sol
njuter av växtligheten
och talar om hur fint
vi har det

!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-07 00:17



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, vi har ups and downs. Känner igen mig i den här texten. Här finns både livsglädje, livströtthet och vemod. Mycket fint!
2021-07-12

  lila fjäderblomman VIP
Igenkänner hur livet , känslor o tankar är som en berg och dalbana - ibland under en och samma dag!
2021-07-08

    Lena Söderkvist VIP
Vilken skön vardag. Och så de där små måstena mitt uppi alltihop. Ser en sommarstuga framför mig, och bakom den en äng med får.
2021-07-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet, som det är på äldre dar, väl beskrivet med ups and downs. Känner så väl igen detta.
2021-07-07

  Respons VIP
Du fångar så fint livets skiftande förutsättningar och dödens annalkande närhet.
2021-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet och döden.
Tänker ofta att en vippbräda symboliserar livet, det går upp och ner.
Gillar avslutet på texten.
2021-07-07

    Steff...
Men vilket härligt liv du ni har är väl bara att njuta livet ut då
getingar hänger du en liten burk under boet vid utgången så ordnar det sig, ser nog hellre om problemen inte är stora än att en dyker ner i vin glaset att man låter dem vara bara


så länge själen är frisk så är vi så länge vi är så lever vi



2021-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP