Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


885. NOVELL. Köpt...Glömd...NEXT...

Köpt...Glömd...NEXT...

1.

Min mamma fick många barn
och jag är den åttonde i
kullen.

Vi lades så nära och tätt
och ser förvånat på varandra.
Mitt huvud är så lätt och
piggt...

...Och sedan kom främlingar
med oroliga ögon och händer.
Vuxna tittade beundrande,
vände och tryckte på oss
överallt.

Av glädje barnen fnissade,
flinade tjöt som vi,och har
omedvetet klämt för hört på
våra sidor med sina knubbiga
fingrar.På detta svarade vi
med ett starkt gnyende pip.

Ägaren informerade oss om mark-
-nadsförande krav.Utan att förstå
vad han menade,uppförde vi oss
enligt vår naturs regler.Charmade
med ett leende,pipande,och viftande
svansen.

Mina bröder och systrar såldes
slut snabbt.Jag förblev ledsen-glad
i en stor korg.Ensam och icke en,
med mamma...

f.f...tbc...cl.p...




Prosa (Novell) av Lollitta VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-07 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP