Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Eden till Getsemane


Norrland
är en kryddträdgård i kväll,
när dagens dövande värma vikit
och den ljusa kvällens milda fukt
fylls
av florans berusande väldoft,
som den tomma materien
av vishetens ande;

som vandrade jag från Eden
till Getsemane;
som vilade jag vid trädgårdsdammen
med Rumi
i 1200-talets Persien,
undfående ord ur nattens vilande lufthav,
som kärlek
ur ett gemensamt lugn




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-07 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP