Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ombord på livets båt

 

 

Livets båt låg fastfrusen i sorgens hamn

kom ingenstans

hissade nödflagg

fick hjälp av isbrytare

sakta men säkert

nådde jag glädjens isfria vatten




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-07-07 09:52



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fin bild, inte minst av hur viktig isbrytare kan vara. Många känner sig vilsna i hur man ska bemöta någon som har djup sorg.
2021-07-15

  Monica Lindgren
Mycket fint! Du är en metaforernas mästare!
2021-07-11

  stormengudrun VIP
Vackert - och så sant att det kan hända:-) Jag har hittat glädjen igen efter stor sorg.
2021-07-10

  Olof Lagerhorn VIP
Originell bild om hur vi behöver
hjälp av våra medmänniskor.
2021-07-09

  Eva Helene VIP
Vilken fin bild och så vackert och bra skrivet!
2021-07-09

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fina bilder dikten ger Av den svåra isbrytningen Bokmärkes.
2021-07-09

  lila fjäderblomman VIP
Sorg kan verkligen paralysera - fint att du fick hjälp!
2021-07-08

  Niliboy
Inget att stå efter kanske i det fastfrusna, men isfritt är nog en fördel för någon måtta får det vara med svalka!
2021-07-07

  Susen VIP
Att sitta fast i sorgen där en hjälpande hand
stöttar på vägen mot friheten
2021-07-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgen och glädjens återkomst, väl beskriven i fint bildspråk. Till slut kan ändå livet vara värt att leva.
2021-07-07

  Nils-Robert
Du hade lyckan att det kom en isbrytare. Var rädd om den.
2021-07-07

  Öknens Ros VIP
Så fint att få hjälp ur den frusna isen.
2021-07-07

  Kajan VIP
Den fastfrusna båten ger en stark bild av sorgens grepp, av lidandet i det kalla, ofta ensamma. Tänker att en ”isbrytare” kan vara så mycket.
2021-07-07

  Maria Sundelin VIP
Ibland behöver man hjälp för att komma vidare.
Bra beskrivet
Kramar
2021-07-07

  Sparvögat VIP
Så fint att få en hjälpande hand så sorgen kan vändas till glädje…
2021-07-07

    ej medlem längre
Ibland måste man fram
2021-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP