Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i dagens Sverige ...


 



Livet får oss att förändras

speciellt när något går i knas

Sånt påverkar oss mycket

då pallar vi sällan trycket

 



Ser vi någon som lider

och det är något vi själva inte genomlider

Då bryr vi oss så lite

om det inte i slutänden hotar oss med ett vite

 



Men hotar en liten sanning vår plånbok

då blir sanningen våra lögners hopkok

Då faller vi för grupptrycket

och börjar hata för att återfå mycket

 



Hatet sprids

när onda tankar smids

Ett plus två är inte tjugotvå

varför går du med på att lägga ut en dimridå

 



Då blir även du en ondskans människa

med djävulens DNA

En gång hörde vi “En bra indian är en död indian”

nu pratar vi om alla skäggbarn

 



Vi ser olyckor som drabbar oss alla

tsunamis, översvämningar, jordbävningar utan att anfalla

Då tänker vi inte att de får skylla sig själva

då hjälper vi varandra utan att gnälla

 



Varför inte alltid försöka förstå

varför måla våra hjärnspöken smutsgrå

Sverige behöver mer empati

inte mer organiserat barbari




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-07 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP