Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


om att betrakta sommaren och livet


Hur vindarna sjunger


Hör du hur vindarna sjunger
bland löven på björkar och lönn?
Känner du brisen som smeker
och doften av sommar från sjön?

Ser du hur himlen tycks evig,
så djupblå, oändlig och klar?
Tappar du räkning av tiden
i obundna himmelska dar?

Märker du ljuvhet omkring dig
och styrkan i det som är gott?
Tror du att ont kan bekämpas
med godhet i stort och i smått?

Drömmer du ständigt om livet
om det som har skett och kan bli?
Talar du jämt med ditt inre
finns det rum där i din fantasi?

Då liknar du mig i din tanke,
då ser du på världen som jag
Då går du bredvid mig i sinnet,
då hör du mitt hjärtas slag
©JessicaMarieOlsson2021




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-07-07 20:50



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Vackert
2021-10-17

  Bengt H VIP
Blev väldigt rörd av denna.
2021-07-11

  Monica Lindgren
Njutbar dikt - både till form och innehåll!
2021-07-11

  mare VIP
Mjukt flöde i din
så vackra talande dikt
bokmärker.
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP