Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

SKADSKJUTEN FLICKA

Flickan börjar blir stor. Manipulerar och förför. Leker med hjärtan och förstör. Ger aldrig något av sig själv. Snål. Bara låtsas känslor. Gråter aldrig för något. Bara hatar. För det saknade hon aldrig fick. Ingen Pappa. Bara Styvfar som tog hennes vilja och böjde till sin. Förnedrade hennes kropp med tvingande närhet.

Försenade sanningar hon aldrig känt till. Om sin Pappa som alltid saknade henne och hennes bror. Som inte ville vara till besvär. Inte ville bråka med den motståndare han hade. Styvfar, som tvingade honom att låta sina barn byta efternamn. Till  styvfaderns. Barnen fick inte välja.

Flickan litar inte på någon. Bara sig själv. Vet inte vem hon är. Inte vem hon skulle varit. Om inte ... Vet inte vad kärlek är. Har aldrig sett någon i barndomen. Mest våld. Bara otäcka saker som skett. Blir bara hårdare och hårdare inuti.

Allt ansvar som tynger. Sköta familj på fem personer. Med Mamma på sjukhus långa perioder. Styvfar vill ha maten på bordet efter arbetet. Hon får ta bussen till affären. Släpa med fulla matkassar själv. Tvätten ska tvättas i badkaret. Lägenheten ska städas. På lördagen ska kaffebröd bakas. Styvfar arbetar ju. Gör ingenting i hemmet. Ska bara passas upp.

Skolan ska också skötas. Vill hon själv i alla fall. Kanske kan det leda till en bättre framtid. Flickan vill bli journalist eller kurator. Men det finns inga pengar till studier. Hon vill kämpa för andra. Hjälpa de som är svagare än hon. Vet bara ännu inte riktigt hur.

Hur ska det gå för flickan som börjar bli stor?
Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-07-12 18:10Bookmark and Share


  Susen VIP
Sorgligt ich tragiskt och tyvärr en verklighet för många barn
2021-07-13

  Lena Staaf VIP
En så sorglig och tung barndom. Ett barn som aldrig får vara barn utan bara ska finnas till för de vuxna. Sådant sätter djupa spår.
2021-07-13

  M.Eta VIP
Text som berör. Svårt för ett barn att ta sig ur, men du verkar ha lyckats fast med sår inombords som aldrig läker riktigt. Kram
2021-07-13

  Öknens Ros VIP
Stark text om en flicka som aldrig får uppleva en normal barndom. En styvfar som är utan känslor och empati.
2021-07-13

    Sefarge VIP
Jaa tankekänslor
Från skrivelsen gror.
Att växa upp och
bli till en med
-kännande
Mor?
;)
2021-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om en flicka som utsätts både för fysisk och psykisk misshandel och som långt senare får veta sanningen om sin biologiska pappas och broderns saknad.
Antingen blir hon en trasig vuxen eller så blir hon en stark kvinna som vågar tro på livet och kärleken.
2021-07-12

  Kajan Mikael VIP
Ja, hur ska det gå.. En sak är säker, vägen blir lång och svår till insikt och självkänsla, tack för den här texten.
2021-07-12

  Birger Niliboy Nilivuoma VIP
Bara hon får lära sig bön, så hoppas jag att det ska gå bra för henne! Det finns så många som haft en tuff uppväxt!
Själv vet jag inget som hjäper mer än en levande tro å någon att lita på!
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP