Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resmål

Medge att resa är fantastiskt,
besöka platser man längtat till.
Visuellt kan det ske galaktiskt,
mest praktiskt är något strax intill.

Madeira, Bahamas, Lissabon,
är platser som många gästar.
Så snart man lämnat flygplatsdepån
ställs förväntan till allt som frestar.

Dock finns det färder av andra slag
som styr tankar till andra resmål.
Resor för sinnevärldens behag,
med affektion i kulturens skål.

Strindberg, Picasso eller Ravel
för många är starkt attraktiva,
medan Beatles, Dali och Lundell
andra som gudar vill beskriva.

Men när resans mål ej är önskvärt,
som destination ”livets ände”,
är avgång och ankomst mer prekärt
och avbokas helst som ”elände”.

Så fyll din väska och förväntan
med vad du längtar till allra mest.
Res till den emotsedda gläntan
där du uppnår att bli mentalt frälst.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-08 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström