Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Malin Augusta Ulrika Åström/Carlsson, 1913-75


KÄRA MOR

Jag drömmer sällan om min mor.
Hon kanske stod för nära.
Jag vet ej varför, men jag tror,
att drömmen ej kan bära
mitt minne, inte räcker till
för saknaden. Den tiger still
och kan ej mer begära.

I tanken går dock mycket tid
åt mammas sätt att vara.
Hon levde i en brytningstid
emellan frid och fara.
De världskrig hon hann genomgå,
men fred och frihet likaså
är spegeln jag vill spara.

Halvt århundrade snart har gått,
sen hon gick bort, min mamma.
Och tiden fortsätter att gå,
som jämt den gjort, densamma.
Den väg blev längre, den jag fick
men delar många ögonblick
med henne som min mamma.









Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-08 15:26



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Som vanligt suveränt skrivet - och genomsyrat av Allvar
2021-07-09

  stormengudrun VIP
Så ömsint skrivet om din kära mor :-)
2021-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP