Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något, stegvis


Varje morgon
kommer något stegvis
till en slags avlägsen sans
i en maskin som surrar och susar,

och som,
fortfarande avlägsen,
oändligt tveksamt men obönhörligt,
vidgar sig till en obestämd medvetenhet
om en s.k. värld

som
än så länge
inte alls, i sin vaga oändlighet,
skiljer sig ur det omedelbara suset och surret
i den vidkommande entiteten,
som i sin overklighet
blir alltmer
verklig

och som plågsamt självutgjutet
försvarsbenägen
skymtar ett namn
svept i en kostbar mantel,
fulltecknad med Babylons alla tungomål
och kvantfysikens formler för outgrundlighet
och grafentunn utchansning,
medan,
i överlevnadens fjärrskogade utmarker,
marschordrar väntar
under bortvända totempålars vredgade anleten

tills jag inser att det ju är jag
som vänder mig ur något allovetande
i min begränsade fullskurenhet,
och utför morgonens mitokondriska ceremoniel
i kataton eftergivenhet
för vanans vyssjande sömngång,
baklängesbrytande genom detets
semitransparenta hjorttarmshinnor
och sträcker mig efter medicinens dagliga repeat:

Metoprolol 100 mg x 1
Trombyl 75 mg x 1
Cernitol Novum x 1
Vitaminer 60+ x 1
och understundom Omeprazol 20 mg x 1

tills en mer tilltagsen egentåga
kräver frukost bestående av:

havregryn
pumpakärnor
solrosfrön
sesamfrön
mandlar
aprikoser
russin
lingonsylt /svartvinbärssylt
havredryck

krönt med att par muggar starkt kaffe,
i vars sörplande
en mer fullständig egenart
i sin alldeles egna illusoritet
tränger sig fram,
bemästrande uppfattningar, övertygelser
och färdriktning
och strax griper självbespeglingens blyertspenna,
antecknande uppvaknandets förlopp
enligt ovan




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-09 12:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP