Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GÖRA SOM JESUS

Jag gör som Jesus gjorde, jag
och ser till individen,
om hotad än med Mose lag
och sedd som vek och vriden.
Som Jesus går jag vänsterut
mot högerpopulismens trut
och deras tjut i tiden.

Jag håller mig till vänster, jag,
mot mångas mörka trender
och egonationella drag
att tvätta sina händer
och skylla all sin skuld på dem,
som flytt till Sveriges trygga hem
från sina brända länder.

Jag ser på Jesus, huru han
bemötte arg och yster
och varje mänska övervann
om än en dum och dyster.
Han stötte inte hatets sten
mot någon, men med kärlek ren
blev han en bror och syster.

Som Jesus gjorde, så vill jag
se in i djupa själen,
i varje mänska, stark och svag,
se värmen under tjälen.
Jag gör som Jesus gjorde, som
till varje hjärtas inre kom,
till kungen och till trälen.






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-10 15:00



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Att skriva är att sätta ord på känslor, upplevelser
2021-07-10

  SatansSon VIP
det gör du rätt i.
2021-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP