Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter regnet

 

 

skimrande, silvriga pärlor på regnbestänkta daggkåpsblad

naturens skönhet att beskådas

vidsträckta ängar med hundrade blomster

i alla dess färger och former 

ödmjukt hukande efter regnet

 

blommande buskar och träd vattenbestänkta

gräset slokar moloket

får ny näring av vatten från himmel

de mäktiga bergen och skogarna är en rikedom 

 

säg, vad skönare är än den värld vi fått till skänks

att vårda och sköta den väl

att se det sköna, unika

 

men krafter försöker den förstöra

pengar är deras drivkraft

det är de girigas skara

som är blinda för vad de gör

 

låt oss hoppas att de vaknar

ser hur jorden utarmas och förstörs

låt oss hoppas det inte är försent

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-07-10 12:59



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Moder Jord - när tar ditt tålamod slut...?
2021-07-15

  Kajan VIP
Mycket väl skrivet, och början av texten har stor skönhet, innan hoten nämns. Bra skrivet.
2021-07-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om naturen, som borde vördas, inte som så ofta sker, förstöras.
2021-07-12

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om den underbara naturen som håller på att förstöras mitt framför våra ögon.
2021-07-11

  Cikoria Blå VIP
En dikt till naturen. Den tyckte jag om.

2021-07-11

  Sparvögat VIP
Sent ska syndaren vakna och vissa vaknar tyvärr inte alls…
Bra skrivet om jordens lidande!
2021-07-10

  Susen VIP
Pengar dessa pengar som har makten. Tänkvärt skildrar du naturens rikedom
2021-07-10

  BenGust VIP
Pengar har ej ögon för den ödeläggelse
dessa lämnar efter sig.
2021-07-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja vad mera kan vi göra än att hoppas?
2021-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP