Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lummighetstorn och springkälla

 


Markerna mäter tid


och vikten av dina steg


uti tillvaro skiftandes färg


 


där lummighetstornet med


sin omgivande snårmur


nästan blir ogenomtränglig


 


men ett stenkast bort vädrar


daggkåpehop och klövervall


friskare luft från


 


ny horisont med


springkälla fräschfrustande


och bladvändningar runtom




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-10 12:19



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härliga ord och vändningar - lite som en " snoa " !
2021-07-17

  Elinor Sörensson VIP
Bara älskar ordet
"lummighetstorn" i denna
poetiska vandring bland
en sprudlande grönska.

Men första strofen får mig
också att tänka att mänsklighetens
steg inte alltid gagnar naturens bästa.
Fastnade så vid daggkåpor och
springkälla.

Enligt folktron släcker älvor
vid gryningen törsten med den
magiska droppen från daggkåpan.
Sägs att man en kort stund kan
se älvorna om man denna droppe
droppas i ögonen.

Finns visst en springkälla utanför
Rättvik som jag någon gång vill
besöka.

2021-07-11

  Susen VIP
Ditt språk fångar som frisk luft. Vackert
2021-07-10
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP