Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osynlig närvaro

Kanske följer hon efter dig ut i natten 

Formar sina andetag efter dina steg 

Men ändå är du medveten om hennes närvaro

 

Likt en skugga precis utom synhåll 

Växer paniken sig större i tystnaden 

Tills den fyller hela ditt medvetande 

 

En ljus sommarnatt full av mörker

Andas ryckigt och tungt bakom din rygg

Tills dess färd går ner i ditt undermedvetna 

 

Sirenerna från en ambulans kommer 

Som en befrielse ett avbrott

Ångest syns inte utanpå 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-12 07:01



Bookmark and Share


  Susen VIP
En stark text där ångestens mörker förbytts för en liten stund till ljus igen
2021-07-13

  Marita Ohlquist VIP
En mörk text som ljusnar på slutet.
2021-07-12

  Nanna X
Gillar hur du varierar ordet medveten i slutraderna på de tre första verserna, det berättar mycket. Men sista raden stämmer inte med min erfarenhet. Nog känner man igen ångest i en blick?
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP