Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest

Du måste prestera mera
för att verkligen briljera
och tillräckligt attrahera.

Du måste agera mera
för att kunna imponera
och samtidigt engagera.

Du måste forcera mera
för att kunna attackera
och ordentligt avancera.

Du måste dubblera mera
för att kunna alternera
och framgångsrikt expandera.

Du måste frondera mera
för att kunna fascinera
och beständigt inspirera.

Men att annullera mera
blir bara att cementera
oförmågan att fungera.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-11 10:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag ser ingen komik i detta.
Detta betraktar jag som blodigt allvar.
Inte minst p g a att jag själv ofta plågas av ångest.

2021-07-11

    Sefarge VIP
(o)Rolig text som
snabbt väller upp.
Och sedan faller
ihop på sitt eget
Budskap,som en
Sufflé. Men med
eftertankens
kranka blek
-het kvar?
;)

2021-07-11

  Monica Lindgren
Fantastisk rimprestation. Verkar dock jobbigt att leva upp till de här kraven!
2021-07-11

  Yuanmin Jin
Fantastisk talang, enastående intellekt, du är en riktig människa.
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström