Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåfängt tal till ett mineral

Kan det vara gott
att tala till en sten?
gör det mig ren?
har den verkligen förstått?

Inte har den väl förmått
med dess tanke så klen
och dess utveckling så sen
att förstå vad den har sått?

Nej, om stenen träffar mitt öga
är det jag som inte ser
då hjälper det föga

Nej, hur jag än ber
så är stenarna tröga
och begriper inte mer




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-11 12:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Garvar gott åt titeln.
"Geology is not a science!" (Sheldon)
2021-07-11

  stenhur VIP
Kan aldrig vara fel att tala till en sten även fast man inte förväntar sig ett svar
2021-07-11

  lodjuret/seglare VIP
En utmärkt sedel-ärande text här, lärde mig att ett öga torrt bär, med sig bilder till hjärnans mjuka bark, som om boken stod på grannes mark, tänk så lärdom kommer en till i egen svär...



(Har lärt mig av en ordkunnig att f och v, ibland kunnat ses som 'samma sort', klädd blott ibland i skrud)
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP