Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här skall inte tuktas någon argbigga alls...


Nej-till-äktenskapvisan


Hej alla gossar, lyssna nu
jag är en singeldam
vill inte gå och bli en fru
putsandes spis och ram
hellre än att få välja fritt
vad som blir nästa steg
Så skall det fortgå, livet mitt
det är min enda väg

Aldrig i livet tänker jag
någonsin bli en brud
gå i en altargång en dag
spöklik till orgelljud
skåla som tusan med gutår
forsande ur min hals
sedan, alltmedan dagen går,
snubbla i slirig vals

Meningen med att leva är
att göra som man vill
Om någon mig sin trohet svär
gör jag mig inte till
Tjo fadderej, nu fick du tji
tänker jag ropa då
härmandes glatt hans frieri
så att han skall förstå

Ängarna står så gröna så
att det kan ge panik
I varje ros och klint så blå
osar det romantik
När jag det känner nyser jag
Attjo, och prosit, oj!
Tar mig en sup i nästa slag
alla vill vi ha skoj

Hej alla gossar, deppa ni
över vad ni ej får
Sorgen skall frodas inuti
när ni för mycket trår
Dock, efter ruset dundrar det
summan blir ett aha
av det som ni helt plötsligt vet
vakna i frid, så bra.



3/7 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-11 13:01



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Härligt, denna gör mig glad!!!
2021-07-11

  Nanna X
Härligt sväng i rimmen. Lycka till med med singellivet!
2021-07-11

  SatansSon
Missat denna utmärkta text. Har inget emot äktenskap. Man måste dock vara säker innan man manifesterar sin kärlek så. Och dessutom måste parten vara med på det. En sup är ändock alltid välkommen.
2021-07-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag är 100% för äktenskap.
Har varit gift med samma fru sedan den 21/1 1990.
Så jag deppar INTE.
2021-07-11

  siv birgitta.a. VIP
bra skrivit så sant
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP