Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Äggkras över förårsängder 2

 

tjäderspelsrike
orrkutter och
vårandning under
luftsprångens tid

svaleblå rymder
lövebrusknoppning
ur slummertystnad
uppvaknande vindstråk

iskristallsklirr i bäck
och hästhovstramp

takdroppspop från
grånad ängslada
doftande pors
vid myr och kärr

skär då genom
knäppandet
klunkandet
sisandet

en orrhöneflämtning
i en stillnande droppe liv
mellan rävhonans
frasande käftar

skyndar mot sitt gryt
och hungriga ungar

sex spräckliga ägg
kallnar nu i redet

ett lodjur strövtågsspanar
sveper markerna
från sin utkikshöjd

med kattjägarorientering på
bjuder denne snart in
sig själv på äggmiddag

kraset av skal
bland rovdjurständer
avtar över förårsängder




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-11 14:16



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Wow ! Härligt flöde, dramatik och underbara ord - takdroppspop . . .
2021-07-11

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt med naturens alla ljud och krafter, mustigt beskrivet.
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP