Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


yrvaken


Skrattgropen


Den där lilla skrattgropen
vid din vänstra mungipa
som dina föräldrar en gång

tyckte var så gullig

Med åren la den sig
att vila bakom mustasch
och skägg

vuxenlivets bekymmersrynkor
bäddade noggrant om den

och den föll i törnrosasömn

Åren som idrottslärare
gav ditt ansikte
en strävsam framtoning

platsen vid mungipan
hade inte längre rum att hysa
den lilla skrattgropen

vid ett av dina
surmulna ansiktsuttryck
funderade den faktiskt på att flytta

Så gick du i pension
och livet ställdes om

kroppen slappnade av
och bekymmersrynkorna gav vika

En vacker dag
när ditt ansikte lyste upp
av en komplimang från mig

såg jag den

den yrvakna skrattgropen
som skälmskt tittade fram
i ditt leende

Efter sin långa sömn
pryder den åter sin plats
vid din vänstra mungipa

där den hör hemma




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-12 16:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om skrattgropen som fanns, försvann och kom tillbaka.
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP