Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon läser nyheterna på TV




Hon har fått lära sig ända sen barndomen
att alla kvinnor måste le
när de talar med andra människor.

Det räcker inte med att vara vacker.
Det räcker inte med att tala tydligt.
Det räcker inte med att vara naturlig.

När hon läser nyheterna
minns hon sin lärdom
men har ingen kontakt
med vad det är hon förmedlar.

Det värsta våldsdådet
kan åtföljas av ett soligt leende.

Hon kanske trodde det skulle trösta
säger hon senare.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-13 08:14



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Fint att Du tar upp fenomenet, jag har sett det också hos manliga nyhets-uppläsare. Att avsluta en våldsnyhet med ett leende är bisarrt
2021-07-14

    Lena Staaf VIP
Förvirrande när ord och kroppsspråk inte hänger ihop!
2021-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP