Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Rymd

Genom den öppna balkongdörren
en blå flik
mellan vita sommarmoln

Under kyrkans vita kupol
en rymd som inte kväver
en psalm sjungs
ord delas
bröd och vin Corona anpassat

Livet pågår
inte som förr
omorienteras
omprioriteras
val görs varje dag

Minnen rör sig i en tidskapsel
skapas och omskapas
av tankar
av bilder
minns jag händelser
tror jag

Koriandern rör sig i vinden
intill timjan och basilika

Minnets gardin rör sig i takt
spetsen virkad i vitt
garnet tunt
nålen fin
en hand förde en gång virknålen
när maska fogades till maska

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021

 






Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-13 10:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2021-07-14

  Susen VIP
Dina ord om dagens innehåll med tankar om nuet som är - som orsakats av pandemin
2021-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP