Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suffragetternas och alla kvinnors kamp



Jag funderar ofta över huruvida kvinnans situation har förbättrats eller inte.


"Först måste offrets käkar bändas upp och självhållande munhakar sättas in, ibland var de av trä, men ofta av stål som skar in i gommarna så att det blödde, och medan hon vred sig på sängen i fångvakterskornas hårda grepp kördes en magsond under oändliga svårigheter ner i hennes strupe för att hon den vägen skulle få lite näringsrik vätska i sig. Offrets nerver i förening med en naturlig reaktion mot slangen såg i allmänhet till att den flytande födan ögonblickligen kom upp igen."


Läser man, som här ovan, om hur kämpande suffragetter kunde behandlas, om de i fängelset matvägrade, så är svaret ja, den har förbättrats. Ofta frigavs kvinnor genast om de hotade med matvägran, ty en sådan skulle enbart öka antalet människor som tyckte som de...att kvinnan skulle få rösträtt så fort som möjligt. Den trädde i kraft 1921 i England. Finland var 1906 tredje först i världen med kvinnlig rösträtt. Nya Zeeland och Australien var före.


Socialstyrelsen uppskattar våldet mot kvinnor idag till minst 75 000 fall om året.
Våldtäkterna ligger på strax under 10 000.


Detta får nog räknas som mörkertal.


Det är sällan man läser en manlig poet som blöder tårar av sin kvinnas våld.


Ni karlar som vet om ni använt våld...skriv om det ! Berätta gärna detaljer så vi får njuta. Såsom vi alla tycks göra av alla råa deckare i TV och av den svenska deckarvågens enorma framgångar.


Det är nåt med den svenske mannen...eller mannen över huvud taget...som äcklar mig.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-13 13:54



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ja så får var och en bestämma om den är snäll eller inte....det är trots mannen på jorden som står för mord, våldtäkt, våld...you name it. Och vi måste försöka tillsammans ta reda på vad som utlöser det.

Undantag finns alltid. Jag är ett. Du är ett annat. Jättebra !
2021-07-15

  Koloristen
Regel nr. 1: Skuldbelägg alltid kollektivt alla män.
2021-07-15

  A. S.
Det finns en särskild grymhet i samhällen som anser dig stå på toppen av utvecklingen. Kritik kan avfärdas som inbillning eller överkänslighet. Riktiga åtgärder slarvas bort genom t ex fokus på språk och att införa begrepp som ger sken av att något förändrats. Sken.
2021-07-15

    Lena Staaf VIP
Jo i många avseenden har kvinnors situation förbättrats. Men alldeles för mycket återstår. Så länge den tuffa, maktfullkomliga och dominerande mansrollen uppmuntras så är kvinnor illa ute.
2021-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP