Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONSTEN ATT RIMMA

Det sägs att rimmet hämmar poesin
och det kan också stundom vara riktigt.
Ett rim kan lätt förminska något viktigt
och hindra det som föds i fantasin.

Att rimma är en konst som nu dör ut
och inte tas på allvar nuförtiden.
Rimkonstens storhet är förliden
och poesin en annan än förut.


Å andra sidan; rim kan öppna opp
den tankegång som förut varit sluten.
Ett rim kan vara lösningen på knuten,

på fantasins och tankens stas och propp.
Poeten som satt ordlös, tyst och bruten
får fart igen på diktens blodomlopp!






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-13 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP